Inconvenients i avantatges d'un CMS tipus Wordpress

13 Maig 2019

Inconvenients i avantatges d'un CMS tipus Wordpress

Necessites una pàgina web i no saps per on començar? Benvinguts al mar de dubtes que sorgeixen a l'hora de posar en marxa la teva pàgina web.

Analitzarem el sistema de creació de webs més utilitzat actualment: Wordpress. En primer lloc si ens regim per les dades, el 28% de les webs d'Internet funcionen amb un Wordpress, curiosament i paral·lelament només al març de 2017 aquests CMS (Content Management System - Sistema de gestió de continguts) van rebre 35 milions d'atacs per força bruta, un mètode bastant habitual entre els hackers atès que Wordpress no limita el nombre d'intents de diners i aquests atacs es basen en provar milions de combinacions que acaben per saturar el sistema.

Però quina és la clau per la qual un CMS és sempre susceptible de ser atacat i vulnerat?

En la seva instal·lació bàsica un Wordpress conté uns 1.200 arxius, podent arribar els 20.000 amb una plantilla de les més utilitzades en el mercat, cadascun d'ells amb una o diverses funcions que mostressin el contingut de la teva pàgina web amb una estètica més aviat pobre, simplona i amb poques funcionalitats, 1.200 arxius amb codi de domini públic, 1.200 portes per intentar entrar a hackejar.

Si, així és, Wordpress va néixer amb l'únic objectiu: el de poder-te crear de manera instantània un bloc de notícies simple, pràctic sense massa pretensions i sense saber programació.

Ah, amics! Però aquest format no m'agrada, i vull que aparegui el meu logotip i vull que el formulari de contacte verifiqui els camps buits i vull poder incorporar algun vídeo als meus notícies i vull una passada d'imatges a la capçalera de la meva pàgina principal i vull, i vull, i vull ...

I vols tants detalls que has de començar a instal·lar (comprar) mòduls addicionals creats per tercers. Aquests mòduls que componen d'altres tants centenars d'arxius (més portes per al nostre hacker), fan les mil i una, amb els coneixements necessaris. Si! coneixements, perquè és cert que potser no sigui necessari que sàpigues programar, però t'asseguro que coneixements has de tenir i com més mòduls, més coneixements. Per que si no és així entraràs en un punt de no retorn i el teu temps i els teus diners s'evaporaran.

Però no cridem al mal temps, com hem comentat el 28% de les webs d'internet són un Wordpress i segurament els seus administradors han d'estar satisfets amb el seu esforç / resultat. La qüestió seria preguntar-se si necessito 1.200 arxius (portes obertes) per mostrar la meva pàgina web. La resposta és: en absolut!

Un web presencial dissenyada a mida amb unes poques seccions, un formulari de contacte, una passada d'imatges a la capçalera, unes notícies, uns serveis, etc. Implica com a molt uns 70-90 arxius, el codi no és de domini públic.

Si ara ens posem a la pell de Google i el nostre robot ha d'indexar la vostra pàgina. Quin creieu que serà més segura? Quina creieu que oferirà un millor rendiment i temps de càrrega? Quina creieu que indexarà millor?

Conclusions:
Definitivament a PromoWeb.cat considerem sense cap mena de dubte que per al teu projecte web et plantegis seriosament una web amb codi personalitzat just per al contingut que necessites, ni més ni menys.


© 2024 PromoWeb.cat - Tots els drets reservats. Nota Legal & Política de cookies - Preguntes freqüents